4ти кръг от Р.Ш. по картинг град Хасково

Четвърти кръг на републиканския шампионат по картинг се проведе в Хасково

За втори път този сезон пистата край Хасково бе домакин на кръг от републиканския шампионат по картинг. Нечовешките жеги не уплашиха сътезателите, които премериха сили на трасето. Отново в класовете Mini BG, Rotax Max Junior и Rotax Max състезанията бяха две, съответно в събота и неделя.
Mini BG
Героите този сътезателен уикенд в класа бяха Максим Харалампиев и Ангел Валентинов. Ангел спечели квалификацията, но във всички състезателни гонки пръв бе Максим. Разликата между двамата бе около секунда за цялата състезателна дистанция. Останалите пилоти бяха далеч по-бавни и изоставаха на около 12 секунди от Харалампиев.
Rotax Max Junior
Симеон Симеонов отново бе над всички и показа, че е най-добър в класа. Той спечели и двете състезания, но конкуренцията най-вече в лицето на Иван Влъчков, който спечели квалификацията, направиха по-трудни победите му. В гонките имаше интрига и напрежение до последния завой за всяка една позиция. Интересът бе поддържан и от Стивън Данев и Юлиян Серафимов. По време на съботното състезание на последния завой, в последната обиколка на първия манш стана състезателен инцидент, който изпробва бързата реакция на медицинския екип. Даниел Добрев се вряза в предпазните гуми и бе откаран в местната болница, но за щастие не бе пострадал.
Rotax Max
Изключително интересни състезания станаха в този клас. В борбата се включи и Николай Върбицалиев. Той е шампион в клас ICA на SEEKZ за 2005 и се е състезавал един сезон във Формула BMW. Николай доказа, че въпреки отсъствието от пистата вече няколко години не е забравил да кара. Той бе пръв в 3 от четирите гонки в двете състезания и спечели второто. Победител в първото състезание стана Александър Цветанов. Той направи много силен втори манш, грабвайки и победата. Николай бе безапелационен във втория манш на втората надпревара. Откъсна се от гонещия го Цветанов, а убедителната победа в този манш му донесе и крайния успех в състезанието.
Mini
Христо Пенов спечели състезанието в клас Mini, след като завърши на второ място в първия и победи във втория манш на състезанието. Победител в първият манш бе Алекс Златанов. Той имаше технически проблем във втория и завърши последен. Лора Христова не кара в първия манш, а във втория обра овациите на публиката със серия от изпреварвания. Така тя се добра до четвърта позиция, след като стартира от последна.
KZ2
При най-мощните състезанието бе спечелено от Александър Стоев. Победата му бе улеснена от отпадането на Владимир Арабаджиев поради повреда на картинга. Владо беше лидер в гонката, след като направи чудесен старт. Стоев се опитваше да го изпревари, но грижите на Арабаджиев решиха изхода на гонката и състезанието. Във втория манш Владо стартира последен и направи поредица от лесни изпреварвания, докато застигна Павел Лефтеров. Това задминаване не му беше никак лесно, въпреки че Арабаджиев бе доста по-бърз. Павел успешно блокираше опитите за изпреварване. Младостта обаче отстъпи на опита и Владо преодоля съпротивата му. Арабаджиев нямаше време да застигне втория в колоната Станислав Атанасов и завърши на трета позиция. През това време Александър Стоев необезпокояван от никого се беше откъснал далеч напред. Така с две победи в двата манша спечели и състезанието. Втори стана Станислав Атанасов, а трети Павел Лефтеров.